آلومينيم فلزي است سبك با رنگ سفيد متمايل به آبي كه بعد از سيليسيوم فراوان تريس درصد از عناصر پوسته زمين را تشكيل مي دهند اين فلز را در صنعت با استفاده از روش الكتروليتي از بوكسيت يا آلومين هيدراته (AL203,2H2O) بدست مي آورند. قابليت چشم گير آلومينيوم در هدايت جريان الكتريكي، درخشندگي، تورق پذيري و نيز استحكام قابل توجه برخي از آلياژهاي آن در مقايسه با فولاد، آن در رديف پر مصرف ترين فلزات در زمينه هاي صنعتي، تزئيني و ساختماني قرار داده است ميل تركيبي شديد آلومينيوم و آلياژهاي آن با اكسيژن باعث مي گردد كه در شرايط طبيعي لايه بسيار نازكي از اكسيد (AL203) بر سطح قطعات آلومينيومي تشكيل شود و به مثابه سپري محكم و فساد ناپذير مابقي فلز را در مقابل عوامل خورنده جوي محافظت نمايد.

   چدن ها ترکیبی از آهن و کربن هستند. با وجود کاهش قابل توجه در تولید چدن‌ها در طول دهه گذشته، چدن‌ها به عنوان مهمترین آلیاژهای ریختگی مورد توجه بوده‌اند. محبوبیت ریشه ای چدن‌ها در ریخته گری اشکال پیچیده با هزینه‌های پایین تولید، قیمت تمام شده نسبتا پایین و محدوده وسیع خصوصیاتی که قابل دسترسی توسط کنترل دقیق ترکیب و سرعت خنک کردن بدون تغییرات بنیانی و اساسی در روش‌های تولید، است. 

   سیلیکون چیزی شبیه به کائوچو است و از ترکیب طبیعی سیلیسیوم و اکسیژن تهیه شده است. از ظروف سیلیکونی بیشتر در پخت شیرینی ها استفاده می شود. زمان پخت در این ظروف، سریع است و حتی بدون روغن ماده غذایی از آن ها جدا می شود. شستشوی آن ها ساده است و می توان به راحتی آن ها را از فریزر به فر منتقل کرد. البته نباید این ظرف ها را روی حرارت مستقیم گذاشت. کیفیت ظروف سیلیکونی و بهای آنها متفاوت است. سیلیکون های پلاتینی از گران ترین انواع هستند و می توان از آن ها در درجه حرارت های بسیار بالا استفاده کرد.

   ظروف هاردآندایز ظروفی هستند كه غالبا از طريق يك فرآيند الكتروشيميايي توليد مي شوند. در اين فرآيند از تركيب آلومينيوم با اكسيژن، اكسيد آلومينيوم با ضخامت 30 تا 100 ميكرون تشكيل مي شود يعني آلومينيوم تا عمق ذكرشده تبديل به اكسيدآلومينيوم مي شود. اكسيدآلومينيوم يكي از سخت ترين مواد شناخته شده مي باشد كه خاصيت ضدسايش و ظرفيت انتقال و ذخيره گرمايي بالايي دارد و عايق الكتريكي مي باشد. اكسيدآلومينيوم در گروه كاني ها قرار مي گيرد و در واقع نوعي سراميك است. در فرآيند هاردآنودايز فلز تبديل به کانی مي شود. به دليل عدم استفاده از هرگونه رنگ، لعاب يا ماده افزودني اكسيدآلومينيوم تشكيل شده ماده اي كاملا بهداشتي و سازگار با محيط زيست است.

   ظروف سرامیکی هم نوعی از ظروف سفالی هستند. سفالی كه لعاب می‌خورد و مجدداً پخته می‌شود به سرامیك تبدیل می شود. امروزه ظروف سرامیكی معمولا به عنوان ظروف غذاخوری استفاده می‌شوند و ظروف سفالی بیشتر جنبه تزئینی دارند، چون سفال اگر لعاب نداشته باشد چربی و رطوبت را پس می‌دهد. ظروف سراميك از لحاظ قابلیت هدایت گرما، مشابه ظروف سفالی هستند. با این تفاوت که مقاوم‌تر هستند و برای قرار گرفتن در فر مناسب هستند. البته باید توجه داشت که انتقال از یخچال به فر گرم یا برعکس، می‌تواند باعث شکستن آن‌ها شود.