عملكرد سلول‌های سوختی متأثر از عوامل متغیری است، كه می‌توان متغیرهای فرآیندی (شامل دما، فشار، تركیب گاز، میزان مصرف واکنش‌دهنده، چگالی جریان)، طراحی سلول و دیگر فاكتورها (شامل ناخالصی‌ها، عمر سلول سوختی) را نام برد. این عوامل بر پتانسیل مطلوب سلول و مقدار افت پتانسیل آن نیز تأثیر می‌گذارد.…
   پتانسیل سلول‌های سوختی واقعی به علت برخی برگشت ناپذیری‌ها، كمتر از پتانسیل سلول‌های سوختی ایده‌ال است. این عوامل برگشت ناپذیر را قطبش گویند. قطبش پدیده‌ای الكترودی است كه یك یا هر دو الكترود، در یك سلول می‌توانند تحت تأثیر آن قرار گیرند، هنگامی سلول قطبیده می‌شود كه انحرافات قابل…
   نانو غشا به منظور کاهش آلودگی هوا از یک نانوکامپوزیت کم هزینه و به روشی ساده تهیه شده و ساخت و بررسی عملکرد آن در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفته است. با این روش می‌توان هزینه تولید غشاهای پلیمری با قابلیت کاربرد در پیل‌های سوختی را تعدیل کرد تا کاربرد…
   مجموعه ای از قطعات مختلف شامل الکترودها (آند و کاتد)، کاتالیست، غشای مرکزی، لایه نفوذ گاز و صفحات دو قطبی در کنار یکدیگر ساختار پیل سوختی را تشکیل می دهند. قطعات پیل سوختی در سمت آند و کاتد قرینه یکدیگر هستند اما جنس آن ها در دو سمت متفاوت است.
   باتری جریان یا باتری جریان redox (reduction-oxidation)، نوعی از باتری‌های قابل شارژ مجدد است که قابلت شارژ مجدد با دو جز شیمیایی حل‌شده در محلول درون سیستم که با غشا جداشده‌اند، فراهم‌شده است. تبادل یون (ایجاد جریان الکتریکی) از طریق غشا اتفاق می‌افتد هنگامی‌که هر دو مایع، در فضای…